به اعتقاد فعالان اقتصادی بخش معدن ظرفیت بالایی در اقتصاد دارد و با توجه به شرایط کنونی کشور باید از این فرصت استفاده کرد. به گزارش اصفهان صنعت، با توجه به اعمال تحریمهای جدید برای سال جاری «اجرای نقشه راه معدن و صنایع معدنی، پروژه توسعه فعالیتهای اکتشافی»، «پروژه احیا»، «فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس به تعداد ۱۵۰ معدن، پروژه تکمیل زنجیره ارزش فلزات اساسی (فولاد، مس و آلومینیوم)» و «پروژه تجهیز و نوسازی معادن کشور» پیشبینی شده است.
دکتر سیدرضا عظیمی مجری طرح احیای معادن کوچک در خصوص “طرح احیای معادن کوچک” میگوید: در تاریخ ۲۴/۱۱/۹۶ توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، خانه معدن ایران با دو شرکت میدکو و گلگهر و انجمن سنگ آهن ایران در قالب دو تفاهمنامه چهار جانبه به صورت مجزا امضاء گردید. پس از امضای تفاهمنامهها ریاست وقت سازمان ایمیدرو پیادهسازی و برنامهریزی اجرایی تفاهمنامهها را به شرکت تهیه و تولید ابلاغ نمود که به منظور یکسانسازی فرآیند و ساختار تصمیمگیری و اطلاعرسانی به سازمان صمت استانها وزیر محترم وقت جناب آقای شریعتمداری طی ابلاغی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی را به عنوان مجری طرح معرفی نمودند.
این مجری توانمند در ادامه افزود: به منظور تسهیل فرآیند اداری و تصیم گیری در تاریخ ۱۰/۰۵/۹۷ توسط وزیر محترم وقت جناب آقای شریعتمداری موضوع انعقاد تفاهمنامههای جدید و امضای آنها نیز به شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران تفویض گردید.
عظیمی با تاکید بر نقش مهم این طرح میگوید: با توجه به اینکه بخش معدن یکی از فرصتهای ایجاد اشتغال پایدار و مزیت موجود در کشور میباشد در اسفند ماه سال ۱۳۹۷ طرح احیاء، فعالسازی و توسعه معادن کوچک مقیاس به عنوان یکی از طرحهای اقتصاد مقاومتی در وزارت صمت مصوب گردید. همچنین با توجه به نوع ساختار جدید طرح در قالب پروژه اقتصاد مقاومتی آقای دکتر رحمانی مقام عالی وزارت صمت به منظور ایجاد تمرکز و تدوین برنامهریزی اجرایی در تاریخ ۱۹/۰۲/۹۸ طی حکمی موضوع مسئولیت اجرای پروژه را در قالب اقتصاد مقاومتی با تاکید بر پیگیری و برنامهریزی و پایش مستمر به دکتر غریبپور ریاست ایمیدرو ابلاغ نمود.
او در پاسخ به سئوال خبرنگار اصفهان صنعت مبنی بر اینکه چرا این طرح را میتوان جزو طرحهای مقاومتی است ، میگوید : با توجه به شرایط تحریمهای ظالمانه و منویات مقام معظم رهبری مبنی بر تقویت و تاکید بر توجه به معدن به عنوان یکی از فرصتهای منابع طبیعی و ذخایر موجود در کشور و اهمیت این طرح در خصوص اتکای بر مزیت نسبی منطقهای، ایجاد اشتغال پایدار و تاثیرپذیری کمتر از تحریمها به عنوان یک فرصت در کشور موجب شد که آنرا به دلیل اهمیت موضوع جزو طرحهای اقتصاد مقاومتی قرار دهند. بومیسازی و پراکندگی معادن کوچک در مناطق کمتر توسعه یافته نیز مزید بر این توجه گردید.
عظیمی در خصوص اینکه طرح چه معادنی بیشتر مورد توجه و نظر است ، اظهار میدارد : مبنای اصلی طرح برای معادنی است که دارای گواهی کشف، پروانه بهرهبرداری میباشند و غیرفعال و یا زیر ظرفیت بوده و نیز معادنی که به عنوان مزیت نسبی منطقهای لحاظ شوند. به لحاظ ماده معدنی در فاز اول معادن فلزی لحاظ گردیده بود که با توجه به تغییر شرایط طرح به اقتصاد مقاومتی و استقبال انجام شده، مواد معدنی غیر فلزی نیز به آن اضافه گردید.
مجری طرح احیای معادن کوچک با عنوان اینکه این طرح به عنوان پایلوت در استانهای خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، مرکزی، زنجان و هرمزگان در سال ۹۷ انجام شد و در سال جاری پایش برای مابقی استانها در برنامه کاری قرار گرفته است به سخنان خود پایان داد.