هوشمندسازی استفاده از ابزارهای فناوری اطلاعات برای تسهیل فعالیتهایی است که پیش از این، بهصورت سنتی و معمول انجام میشدند. با اجرای طرح هوشمندسازی، میتوان کشور را ارزان اداره کرد تا کارهای مردم با سرعت و سهولت بیشتری انجام شود. از مزایای هوشمندسازی میتوان به صرفهجویی در هزینهها، کاهش رفتوآمد، و حتی حفظ محیط زیست اشاره کرد.طبق صحبتهای مهندس آذری جهرمی وزیر ارتباطات کشور که با حذف قبوض کاغذی میتوانیم معادل ۱۴۴۰ میلیارد تومان در هزینهها صرفهجویی کنیم، حذف قبوض کاغذی گامی مؤثر در حفاظت از محیط زیست میباشد و بیشترین فرهنگسازی در جهت استفاده از خدمات الکترونیک و توسعه زیر ساختهای دیجیتالی برای سهولت و دسترسی بیشتر مردم میباشد؛ پس حذف قبوض کاغذی در راستای سیاستهای دولت الکترونیک قرار گرفت و قرار است صورتحساب مصرفی مشترکین به صورت الکترونیکی در اختیار آنها قرار گیرد.بر همین اساس طی مصاحبهی اختصاصی خبرنگار اصفهان صنعت با کمال عسگری معاون مالی و پشتیبانی مخابرات منطقه اصفهان، وی از حذف قبوض کاغذی تلفن ثابت در راستای توسعه دولت الکترونیک و حفظ منابع طبیعی از ابتدای مهرماه سال جاری خبرداد. در ادامه ماحصل این مصاحبه را میخوانیم.
آیا شرکت مخابرات ایران هم گام با سایر دستگاههای خدمترسان اقدام به حذف قبوض کاغذی کرده است؟
طبق دستور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اصفهان به عنوان یکی از استانهای پیشرو، از هشت سال پیش فرآیند حذف قبض را در تمام شهرستانهای خود اجرایی نموده و هم اکنون با توسعه زیر ساختهای ارتباطی امکان حذف قبض تلفن ثابت برای شهر اصفهان نیز فراهم گردیده و مشترکین عزیز میتوانند در حال حاضر با کمترین مشکل از طریق درگاههای غیر حضوری اقدام به پرداخت قبوض خود کنند.
چه تعداد مشترک تلفن ثابت در استان اصفهان وجود دارد و آیا در قبال خدمات ارائه شده هزینهای از مشترکین دریافت میشود؟
۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مشترک تلفن ثابت در استان اصفهان وجود دارد که تمام خدمات پرداخت قبض به این مشترکان رایگان است، در حالی که قبض کاغذی نیز میتوانست به سبب تبلیغات و آگهی برای ما درآمد داشته باشد. بسیاری از شرکتها حاضر بودند که تبلیغات خود را به ما بسپارند و ما قادر بودیم که آگهی بازرگانی را تا این حد به خانههای مردم نزدیک کنیم، اما خود چندان موافق این امر نبودیم.
در خصوص درگاههای غیر حضوری شرکت مخابرات پرداخت و توضیح دهید؟
با حذف قبوض کاغذی از ابتدای مهرماه سالجاری، مشترکان با تماس با سامانه تلفنی ۲۰۰۰، استفاده از کد دستوری ۲۰۲۰#* (از طریق تلفن همراه) و مراجعه به سایت شرکت مخابرات ایران به آدرس www.tci.ir میتوانند نسبت به آگاهی از کارکرد قبوض و پرداخت آن اقدام نمایند. همچنین جهت ارائه خدمات برای مشترکانی که هنوز با این درگاهها آشنا نیستند همشهریان عزیز میتوانند با مراجعه حضوری به دفاتر خدمات ارتباطی در شهرستان اصفهان از خدمات بهرمند شوند.
ارگانها و سازمانها در این مورد چگونه میتوانند اقدام کنند؟
ارگانهایی که چندین قبض دارند میتوانند درخواست تجمیع قبوض را بدهند، این طرح از سالها قبل انجامشده و ادامه دارد، بنابراین ارگانها و شرکتهایی که چندین قبض دارند میتوانند با مراجعه به مخابرات درخواست تجمیع قبوض را بدهند.
مشترکانی که در منازل استیجاری هستند و یا منزلی را فروخته اند چه باید بکنند؟
مشترکانی که مالک شماره تلفن مورد نظر برای دریافت صورت حساب نیستند، اگر استفادهکننده از سرویس تلفن ثابت فردی به جز مالک باشد از طریق تلفن ۳۶۰۶۰ میتوان توسط همان شماره موردنظر، تماس گرفت و شماره تلفن همراه را وارد سامانه کرد تا پیامک صورت حساب به دست مشترکی که مالک تلفن ثابت نیست و به عنوان مثال مستأجر است برسد همچنین اگر منزلی فروخته شود و مالک تلفن ثابت را تغییر نام نداده است این امکان فراهم شده است که فرد با سند تک برگ رسمی مراجعه کرده و تغیر نام تلفن را انجام دهد.