امروزه با توجه به روند کاهشی منابع انرژی و افزایش مصرفکنندگان، دغدغه تمام کشورهای بزرگ صنعتی، بهکارگیری تکنولوژی و علوم نوین در جهت کاهش مصرف سوختهای فسیلی و آلودگی هوا برای کمک به محیطزیست است.شرکتهای تولیدکنندهی خودرو، این نکات را در اولویتهای خود قرار داده و اقدام به تولید خودروهایی مدرن با طرحهایی نوین جهت پاکسازی محیطزیست و کاهش مصرف سوخت جهانی کردهاند. یکی از این اقدامات تولید خودروهای هیبریدی و برقی است.مدت زمان زیادیست که کمپانیهای مختلف در دنیا به دلیل کاهش آلودگی هوا و سر و صدای کمتر، شروع به ساخت این نوع خودروها کردهاند. لازم به ذکر است این خودروها به دلیل نوع سوخت مناسب میتوانند برای محیطزیست و دوستداران آن مناسب باشد.
خودروهای هیبریدی نوع دیگری از اتومبیلهای کمسوخت هستند که جایگزین مناسبی برای نوع بنزینی آن به شمار میروند. این خودروها با استفاده از منابع مختلفی از جمله انرژیهایی همچون برق و انرژی خورشیدی، به جای سوخت بنزین برای حرکت تغزیه میکنند و آلودگی کمتری نسبت به خودروهای دیگر دارند.دستیابی به تکنولوژی خودروهای برقی و هیبریدی کار سختی نیست چرا که دانشجوهای کشور این دسته از خودروها را ساختهاند و شرکتهای زیادی میتوانند آن را به طور انبوه تولید کنند. برای تولید این خودروها نیاز به زیرساخت، توجه دولت و بودجه است که اگر دولت به جای اینکه تعرفه واردات به این دسته از خودروها را افزایش دهد، روی توسعه این محصول کار کند به طور قطع موفق خواهد بود.
برهمین اساس عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران اعلام میدارد: ما فاصله زیادی تا رسیدن به تولید خودروهایی با مصرف انرژی خورشیدی یا گازسوز و یا خودروهای هیبریدی نداریم؛ مهم این است که دانش فنی مورد توجه ما قرار گیرد. باید در این راستا برنامهریزی نموده و با فراخوان، واحدهای صنعتی و دانشبنیان مناسب را به شکل درست از نیاز کشور مطلع کنیم.
آرمان خالقی اظهار میدارد: بحث هزینه سوخت، جذابیت خرید خودروهای کممصرفتر یا مجهز به فناوریهای روز را افزایش میدهد.عضو هیات مدیره خانه صنعت و معدن ایران میگوید: این موضوع باید توسط خودروسازان یک فرصت تلقی شود تا بر مبنای تغییر انرژی و نوع استفاده از صنایع دانشبنیان از احتمال تغییر ذائقه مردم استفاده کنیم و خودروسازان فناوری خود را ارتقاء دهند و در این شرایط شاید بهتر باشد روی خودروهایی با مصرف انرژی خورشیدی یا گازسوز و یا خودروهای هیبریدی بیشتر کار کنیم؛ این مسائل به نوع بازاریابی یا نوع معرفی خودروسازان مناسب بازمیگردد.عضو هیات مدیره خانه صنعت و معدن ایران تصریح میکند: یک موضوع مهم این است که آیا اصلا خودروسازان ما توان تولید این دسته از خودروها را دارند یا خیر؟ ما فاصله زیادی تا رسیدن به تولید این خودروها نداریم، مهم این است که دانش فنی مورد توجه ما قرار گیرد.
خالقی اظهار میدارد: لازم است با فراخوان، واحدهای صنعتی و دانشبنیان مناسب را به شکل درست از نیازهای کشور مطلع کنیم تا این واحدها روی تامین قطعات و تجهیزات این حوزه متمرکز شوند و فعالیتها در این راستا هدفمند شود.